Niets is lekkerder dan een goede curry op zijn tijd, bijvoorbeeld een Kip kokos curry. Bij Improving You zijn we gek op curry’s en dat is niet voor niets.
Een curry gerecht zit boordevol smaak en bevat daarnaast de nodige gezonde ingrediënten zoals verse groentes. Je kunt zelf kiezen of je de pasta voor de curry zelf maakt of een kruidenpasta van goede kwaliteit koopt in de winkel. Voor onderstaand recept hebben wij gekozen voor een kruidenpasta van de toko.
Recept Kip kokos curry 4 personen
Voor de curry
Kippendij 350 gram
Rode ui 1 stuk
Rode currypasta
Kokosmelk 250 ml
water 250 ml
Basmatirijst
Basmatirijst 300 gram
Water 600 ml
Zout snufje
Groentes
Paprika 400 gram
Bloemkool in roosjes 400 gram
Toppings
Magere yoghurt naar smaak
Kokosrasp naar smaak
Hoe maak je het?
Snij de kip in stukjes, snipper het uitje en doe wat olie in de pan. Voeg de kip toe en bak rondom bruin, voeg nu de ui toe en bak even mee en voeg vervolgen de currypasta, kokosmelk en water toe. Laat heel even koken, zet het vuur op zijn zachts en laat rustig sudderen.
Zet ondertussen een pan water met zout op voor de rijst, zodra het water kookt voeg je de rijst toe. Kook vervolgens volgens de tijd van die aangegeven staat op de verpakking.
Snij ondertussen de paprika in blokjes en roerbak in een steelpan met wat olie. Breng een andere pan met water aan de kook en kook de bloemkool nu kort tot dat deze beetgaar is. Spoel de bloemkool af met koud water en voeg toe aan de pan met paprika om nog even kort mee te bakken.
Giet ondertussen de gegaarde rijst af. Check of de curry voldoende is ingekookt en de gewenste dikte heeft (je kunt hem altijd iets meer inkoken om hem dikker te maken of wat water toevoegen om hem te verdunnen).
Schep nu lekker op en serveer met de magere yoghurt en kokosrasp, ook lekker met een naanbroodje!